Therapeute

Anouk Pierre-2.jpg

Anouk Pierre

Ik ben Anouk Pierre, moeder van twee kinderen en integratieve psychotherapeute. Al vroeg in mijn opleiding in de integratieve psychotherapie besliste ik om mij te focussen op het begeleiden van kinderen. Ook kinderen worstelen soms met zichzelf of weten geen blijf met hun emoties.


Omdat het voor kinderen vaak moeilijk is om onder woorden te brengen wat ze voelen of denken specialiseerde ik me in spel- en beeldtherapie. Spel is voor een kind een vertrouwde taal en voor een therapeut een gedroomde manier om in contact te komen met hun belevingswereld. Het geeft hen de gelegenheid om te ontspannen en in alle vertrouwen gedachten, gevoelens en wensen te uiten. Het doet hen ervaringen verwerken en laat hen experimenteren met allerlei gedragsvormen. Deze methode is bovendien heel nuttig bij het stellen van diagnoses. Observatie van spel in een vrije, min of meer ongestructureerde situatie zorgt voor bruikbare inzichten in het gedrag van het kind.


Mijn doel als therapeut is vooral verbinding te leggen. Met je innerlijke zelf, tussen ouder en kind of tussen kind en zijn of haar context. In ouderschap is het belangrijk dat iedere ouder, ouder mag zijn op haar of zijn manier. Wederzijds respect voor elkaars kwetsuren en talenten is hierbij onontbeerlijk. Daarom volgde ik ook relatiegerichte therapie opleidingen zoals het Circle of Security parenting programma, Geweldloos verzet/Nieuwe autoriteit en een ABFT introductie workshop .

 

Het stelt mij in staat om samen met u als ouder op zoek te gaan naar de meest geschikte ondersteuning voor uw kind.

_KCtreinspoorHal.jpg