top of page

Therapeute

Anouk Pierre

Anouk - DSCF4702.jpg

Ik ben Anouk Pierre, moeder van twee kinderen en integratieve psychotherapeute. Al vroeg in mijn opleiding besliste ik om mij te focussen op het begeleiden van kinderen. Ook kinderen worstelen met zichzelf en weten soms geen blijf met hun emoties.


Omdat het voor kinderen vaak moeilijk is om onder woorden te brengen wat ze voelen of denken specialiseerde ik me in spel- en beeldtherapie. Observatie van spel in een vrije, min of meer ongestructureerde situatie zorgt voor bruikbare inzichten in het gedrag van het kind.

 

Daarnaast volgde ik ook een EMDR opleiding. Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een vorm van therapie die onverwerkte herinneringen helpt verwerken. Soms is het noodzakelijk om zich te bevrijden van de last van het verleden dat nog altijd aan de touwtjes trekt.


Mijn doel als therapeut is vooral verbinding te leggen. Met je innerlijke zelf, tussen ouder en kind of tussen kind en zijn of haar context. In ouderschap is het belangrijk dat iedere ouder, ouder mag zijn op haar of zijn manier. Wederzijds respect voor elkaars kwetsuren en talenten is hierbij onontbeerlijk. Daarom volgde ik ook relatiegerichte therapie opleidingen zoals het Circle of Security parenting programma, en het Circle of Security Classroom programma, Geweldloos verzet/Nieuwe autoriteit en ABFT – Attachment Based Family therapie .

 

Het stelt mij in staat om samen met u als ouder en/of andere zorgverlener op zoek te gaan naar de meest geschikte ondersteuning om in verbinding te gaan met de noden van het kind.

_KCtreinspoorHal.jpg
bottom of page