top of page

LEERKRACHT

Lien - DSCF4744.jpg

Lien Stas

Na mijn studies orthopedagogie heb ik tien jaar gewerkt als opvoedster bij OBC Mastenhof, dit in de leefgroep bij kinderen en jongeren met gedragsproblemen en emotionele stoornissen.
Na deze heel interessante ervaringen besloot ik om de overstap te maken naar het onderwijs. Na 3 schooljaren op het Sint-Michielscollege Brasschaat merkte ik dat ik mijn horizon toch verder wou verbreden en mijn kennis vanuit mijn opleiding orthopedagogie terug meer wilde inzetten.


Ik begon als bijlesjuf en geef een cursus 'Efficiënt en doelgericht studeren' (ook gekend als 'Leren Leren'). Via deze weg heb ik ook de kans gekregen om het team van Kinderen Centraal te versterken.


Vanaf september 2021 zal ik halftijds zorgjuf blijven op het Sint-Michielscollege Brasschaat en halftijds in Kinderen Centraal leerlingen helpen bij hun schoolwerk. Ook heb ik enkele workshops rond specifieke thema's uitgewerkt. Zo heb ik me ondertussen verdiept in de executieve functies en hoe we deze op verschillende manieren sterker kunnen maken. Ik geef hierover individuele coaching en coaching in kleine groepen. We leren over de theorie via vragenlijsten en praktische oefeningen, en spelen bijvoorbeeld bepaalde gezelschapspellen die specifieke executieve functies versterken en stimuleren.

_KCtreinspoorHal.jpg
bottom of page