top of page

Vacatures

klinisch orthopedagoog

Wij zijn op zoek naar een leergierige klinisch orthopedagoog met bijzondere interesse in en feeling voor autismespectrumstoornissen om onze groepspraktijk te versterken
 

Profiel orthopedagoog 

 • Je bent master klinische orthopedagogie en hebt een bijzondere interesse in en feeling voor autisme.

 • Je hebt bijkomende (postgraduaat) opleidingen in autisme gevolgd, bent ermee bezig, of wenst dit binnenkort aan te vatten. Ervaringsdeskundigheid is ook een pluspunt.

 • Je bent bereid bij te leren over Asperger (bij meisjes en vrouwen), PDA, dysfasie, hoogbegaafdheid, Circle of Security, Geweldloos Verzet, etc.

 • Je bent leergierig, gemotiveerd en wil graag in groepsverband werken.

 • Je wil je verdiepen in het werken met kinderen en hun context.

 • Je werkt op een enthousiaste manier met kinderen en jongeren met een complexe psychiatrische problematiek en hun ouders.

 • Je hebt affiniteit met het werken met psychisch kwetsbare mensen, je bent authentiek, je hebt een open houding en respect voor de eigenheid van de patiënt.

 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en investeert binnen iedere begeleiding in een positieve relatie met ouders en de versterkende kring rond de kinderen (ondersteuners, leerkrachten, CLB, …).


Praktisch

 • Je takenpakket bevat (proces)diagnostiek, differentiaal diagnostiek met andere ontwikkelingsstoornissen, scoring, verslaggeving, psycho-educatie van kinderen/jongeren en hun context, begeleiding van kinderen en jongeren en hun ouders met veel aandacht voor het (visueel) verduidelijken van de (verschillende) gedachtengang en versterken van wederzijds begrip en communicatie.

 • Je staat in voor verslaggeving over de jou toebedeelde dossiers.

 • Je investeert in multidisciplinair overleg en samenwerking met collega’s rond gedeelde dossiers.

 • Je neemt maandelijks deel aan de multidisciplinaire teamvergadering waar oa. de nieuwe aanmeldingen worden besproken en verdeeld.

 • Je bent zelfstandig klinisch orthopedagoog in hoofd- of bijberoep

 • Je voldoet aan de eisen om je beroep uit te voeren op zelfstandige basis

 • Je vindt je in de visie van Kinderen Centraal, zoals beschreven op onze website

 • Je bent flexibel en bereid om ook avonduren en woensdagnamiddagen te werken.

 • Je wil je engageren voor een langdurige samenwerking en voor minstens het equivalent van twee hele dagen per werkweek. Het aantal uren/dagen zijn bespreekbaar. Je kan voltijds werken.

Wij bieden

 • Een multidisciplinaire groepspraktijk met kinder- en jeugdpsychiater, psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, logopediste, ergotherapeut (occupational therapist), psychomotore therapeut, osteopaat, maatschappelijk werker, … .
  Wij streven naar een warm en bekwaam team door selectie, verdere interne opleiding, ‘kruisbestuiving’, coaching en intervisie.
  Door te streven naar een optimale samenwerking tussen de verschillende disciplines willen we het cliëntsysteem zo goed mogelijk te helpen, begeleiden en de zorg gedeeld dragen.
  Je zal cliënten individueel en multidisciplinair begeleiden, zoveel als mogelijk in samenwerking (supervisie/co-visie) met de kinderpsychiater.

 • Veel kans om met kinderen en hun ouders te werken. Veel mogelijkheden tot persoonlijke en professionele groei.

 • Gebruik van aangename praktijkruimtes, wachtruimtes, toilet en keuken. (Mogelijkheid tot het gebruik van vergaderzalen voor groepssessies en opleidingen)

 • Gebruik van een digitaal medisch platform (als assistent), Office 365 omgeving met e-mail en digitale agenda; een zeer uitgebreide waaier aan testmateriaal, brochures, sjablonen, internet, printer, gedeeltelijke secretariaatsondersteuning.

 • Je geniet mee van de voordelen van een reeds goed draaiende groepspraktijk zoals een wachtlijst met patiënten, naambekendheid, opname op onze website, vermelding in onze nieuwsbrief, doorverwijzingen, zorgzame warme organisatie.


Interesse?

Stuur dan je CV en motivatiebrief door naar:

katrien@kinderencentraal.be

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als osteopaatWij zoeken een collega osteopaat!

 

Omdat haar patiëntenbestand te groot geworden is voor haarzelf zoekt onze osteopaat Flore Van Kelst een collega osteopaat ter ondersteuning.

Je engageert je voor 2 dagen per week, met eventuele groei naar meer op termijn, in “Multidisciplinair Centrum Kinderen Centraal” in Deurne Noord, onder “OsteoFlore”.

Het patiëntenbestand bestaat uit volwassenen, kinderen, baby's en perinatale patiënten. Je hoeft niet per se al deze groepen te behandelen.

OsteoFlore heeft een netwerk van doorverwijzers in het Antwerpse. Er is momenteel een patiëntenstop voor volwassenen die niet binnen haar specialisaties (pediatrie, perinataal en hoofdklachten) vallen.

Je zou zowel de volwassenen als perinatale patiënten en/of kinderen/baby's behandelen. Basiskennis van craniale osteopathie is gewenst en ervaring daarin is een voordeel. Ook ervaring/diploma's in pediatrische of perinatale osteopathie zijn een voordeel. Pas afgestudeerden zijn welkom indien bereid te investeren in verdere opleiding en groei in craniale osteopathie en pediatrische en/of perinatale osteopathie.

Flore is opgeleid in Engeland aan de European School of Osteopathy en biedt 11 jaar ervaring en eventuele begeleiding aan jou.

 

Zie ook www.osteoflore.com en www.kinderencentraal.be.

 

Interesse?

Stuur je CV en motivatie naar fvankelst@gmail.com

0478702285
 

Vacature therapeut:

Het team van Kinderen Centraal heeft ruimte voor een nieuwe medewerker. Als je EMDR, TRE of Brainspotting therapeut bent mag je ons zeker contacteren via katrien@kinderencentraal.be

Ook voor een algemene massagetherapeut of pedicure hebben we trouwens een plekje. 

 

Vacature arts:

Verder zouden we ook graag een kinderneuroloog, pediater of huisarts een plek willen bieden in ons team. Wil je graag multidisciplinair werken en een samenwerking aangaan met een kinderpsychiater? Dan zouden we je willen vragen ons dat te laten weten! Stuur een mail naar katrien@kinderencentraal.be voor meer informatie. 

osteopaat

Stage lopen bij Kinderen Centraal?

Elk schooljaar bieden wij studenten de mogelijkheid om stage te lopen bij onze ervaren collega's. Zowel bachelor- als masterstudenten Psychologie, Orthopedagogie of Ergotherapie zijn welkom om te solliciteren.

Wij ontvangen graag een e-mail met je voorstelling en motivatie en een cv op volgend e-mailadres: 

katrien@kinderencentraal.be

Momenteel zijn voor het schooljaar 2024-2025 alle stagemogelijkheden voor psychologen en orthopedagogen al bezet. Enkel voor stage ergotherapie kan je nog solliciteren.

bottom of page