top of page
Flore - DSCF4440.jpg

osteopaat

Flore 
Van Kelst
Angelo 042024_edited.jpg

osteopaat

Angelo
De Laet

voor iedereen

Osteopathie

osteopathie.png

Osteopathie is een manuele, holistische geneeswijze. De focus van de behandeling is om de oorzaak van de klachten op te sporen.

 

Het lichaam heeft 3 systemen: het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en het craniale systeem/zenuwstelsel. De systemen waarin verminderde mobiliteit aanwezig is, worden behandeld met manuele technieken. De osteopaat gebruikt hierbij zijn/haar kennis van anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie.


Voorbeelden van klachten/symptomen die verholpen/ondersteund kunnen worden:

 

  • Rugpijn, nekpijn, schouderpijn, pees- ontstekingen,... en andere gewrichtspijnen en pijnen in het bewegingsapparaat

  • (sport)-Blessures, trauma, whiplash, herstel van fracturen

  • Slaapproblemen, "niet lekker in je vel zitten"

  • Depressie, regulatiestoornissen, angst- stoornissen, stress, emotioneel trauma, ...

  • Darmklachten: buikpijn, constipatie/ obstipatie, prikkelbare darm, ...

  • Luchtwegenproblematiek

  • Klachten ter hoogte van het hoofd: oorontstekingen, hoofdpijn/migraine, tinnitus (oorsuizen), duizelingen, …


Osteopathie kan ook dienen als preventie van blessures en chronische pijnen door het optimaliseren van de balans in het lichaam.


Osteopathie voor baby's en kinderen


Tijdens en soms ook voor een geboorte wordt er veel druk uitgeoefend op het lichaam van de baby. Over het algemeen is het lichaam van een baby'tje hierop voorzien en herstelt het hier goed van. Het gebeurt echter ook regelmatig, zeker bij complexere geboortes, dat de spanning na de geboorte aanwezig blijft en zorgt voor dysfunctie in het lichaam. Zo kunnen er krampen, reflux, oorontstekingen, constipatie, vervorming van de schedel (plagiocephalie), torticollis, voorkeurshoudingen, KISS-syndroom, problemen bij het voeden (bv zwakke zuigreflex), prikkelbaarheid (huilbaby's) etc... optreden. Door met zachte, craniale technieken deze spanning los te maken kunnen ook de geassocieerde symptomen verdwijnen.


Ook bij oudere kinderen kunnen er allerlei symptomen optreden (deels) ten gevolge van spanning in het lichaam.
Deze spanning kan nog overblijven van geboortetrauma, maar ook ontstaan zijn door fysiek trauma, stress, slechte houding, etc...


Klachten bij kinderen die baat kunnen hebben bij een osteopatische behandeling zijn o.a.: slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, concentratiestoornissen, ADHD/ADD, angststoornissen, leerproblemen, groeipijnen, orthodontie, motorische achterstand, scoliose, chronische oorontstekingen, hoofdpijn, tics, hyperventilatie, hersenschudding, pijn na trauma, etc... spanning in het lichaam. Ik heb een netwerk aan kinderartsen, lactatiedeskundigen, slaapcoaches,... etc. waar ik mee samenwerk en verwijs door waar nodig. Indien u twijfelt of osteopathie uw baby of kind kan helpen, neem dan gerust contact op

Osteopathie bij zwangerschap


In de zwangerschap is er constante groei en fysieke verandering, hormoonschommelingen en emotionele/psychische aanpassingen. Dit vormt een geheel waarin het lichaam en de geest een ware transformatie aangaan. Hierin gebeurt het regelmatig dat het lichaam in bepaalde gebieden onder spanning komt te staan en de balans verliest. Klachten die dan kunnen optreden zijn bv.: vena cava syndroom, bekkeninstabiliteit/bekkenpijn, reflux, gewrichtspijnen, aanhoudende misselijkheid, chronische blaasontstekingen, slaapproblemen, hoofdpijn, etc...

Osteopathie en zeker ook craniale osteopathie vormt een non-invasieve methode die spanningen in het lichaam op een efficiënte manier behandelt.


Ook zonder klachten kan osteopathie preventief en ondersteunend werken. Het optimaliseren van de groei en de bevordering van een vlotte geboorte staan hierin centraal.


Osteopathie kan een grote hulp zijn bij het herstel van je bevalling en de aanpassing aan het nieuwe leven met je baby.

Een sessie osteopathie kost 72 euro.

bottom of page