top of page
profielfoto Lien S.jpg

studiebegeleidings-
coach

Schrijf in
voor
de workshops

Workshops

Nieuw in de zomervakantie
workshops voor kinderen

 

Tijdens de zomervakantie bieden we bij Kinderen Centraal

voor de eerste keer workshops aan voor kinderen en jongeren. 

 

 

Workshop 'Doelgericht en efficiënt leren'

 

De eerste tweedaagse workshop 'Doelgericht en efficiënt leren' zal doorgaan op 26 en 27 juli of 23 en 24 augustus 2021. Dit vakantiekampje is gericht op kinderen van 8-13 jaar.

 

Tijdens dit kampje werken de kinderen in een kleine groep van max. 5 rond studievaardigheden. Gedurende 7u krijgen ze handvaten aangereikt waarmee ze meer doelgericht en efficiënt kunnen leren en inzicht krijgen in hun leerproces.


Alles begint bij structuur!

Structuur in je werkmateriaal geeft structuur in je hoofd en zo ook structuur op je blad (planning, examen, …). De kinderen staan samen met juf Lien in kleine groep stil bij wat voor elk van hen belangrijk is om efficiënter te studeren, ze staan stil bij het studeerproces, de studieomgeving, studietechnieken en studieplanning.

Wat leren ze?

 

 • Wat een goede werkplek is.

 • Wat te doen met afleidingen.

 • Kern en bijzaak in een cursus onderscheiden.

 • Markeren in een tekst.

 • Een cursus verwerken.

 • De hoeveelheid leerstof verkleinen a.d.h.v. een samenvatting en een Mind Map.

 • Een haalbare week- en dagplanning opmaken,
  zodat er ook voldoende tijd is voor ontspanning!

 • Manieren om zichzelf te controleren om te zien of ze de leerstof beheersen.

 • Trucjes om bepaalde zaken gemakkelijker te onthouden.

 • ...

 

Maandag 26 juli van 9-12u

Dinsdag 27 juli van 9-13u

 

Of

 

Maandag 23 augustus van 9-12u

Dinsdag 24 augustus van 9-13u

 

 

Kostprijs 150 euro

 

Max. aantal deelnemers: 5

 

 

Workshop 'Executieve functies'

 

De tweede tweedaagse workshop 'Executieve functies' zal doorgaan op 28 en 29 juli of 26 en 27 augustus 2021. Deze workshop is gericht op jongeren van het 5de leerjaar tot 3de middelbaar.

 

Executieve functies zijn een verzameling vaardigheden die mensen helpen hun leven op orde te krijgen en te houden, te plannen en te beheersen, zodat ze dingen voor elkaar krijgen. Ze hebben niet te maken met intelligentie, wel met in hoeverre iemand bijvoorbeeld in staat is zijn emoties te reguleren, zijn werk te plannen en af te werken. Omdat deze functies zich blijven ontwikkelen tot jongeren minstens midden 20 zijn, betekent dat dat we er nog veel invloed op kunnen uitoefenen.

 

Tieners met zwakke executieve vaardigheden vinden het bijvoorbeeld lastig om aan (huis)taken te beginnen en ze af te werken. Ze raken onderweg misschien ook de draad kwijt in hun cursus, hebben zich niet goed of juist voorbereid, hebben op voorhand niet de nodige materialen bij mekaar gezocht, geraken afgeleid of hebben een zwak time-management.

 

Tijdens de workshop werken de jongeren gedurende 7u in een kleine groep rond de executieve functies. Ze leren welke er zijn en hoe de vork juist in de steel zit. Via een vragenlijst krijgen ze inzicht in hun eigen profiel, hun eigen sterktes en zwaktes. Oefeningen en gesprekjes, gebaseerd op hun persoonlijk profiel, versterken hun executieve vaardigheden.

 

Deze tweedaagse geeft een aanzet tot verandering. We zetten in op inzicht en geven handvaten mee hoe de jongeren dit proces thuis zelf verder kunnen stimuleren.  

 

Donderdag 28 juli van 9-12u

Vrijdag 29 juli van 9-13u

 

Of


Donderdag 26 augustus van 9-12u
Vrijdag 27 augustus van 9-13u
 

 

Kostprijs 150 euro

 

Max. aantal deelnemers: 5

 

Kinderen Centraal

Bisschoppenhoflaan 436

2100 Deurne
 

 

© 2021 Kinderen Centraal

bottom of page