top of page

GEZINSBEGELEIDER

Malika - DSCF4817.jpg

Malika
Van Hamme

Ik ben Malika, moeder van vier volwassen kinderen en werkzaam als gezinsbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg (meer dan 27 jaar ervaring). Gedurende die periode heb ik al veel jongeren en gezinnen mogen begeleiden. Intussen bleef ik me verder specialiseren en volgde ik diverse opleidingen & workshops en werd ik tevens Ouderschapsbemiddelaar.

Deze ervaring maar ook mijn persoonlijke ervaring als moeder helpt me bij het vinden van oplossingen voor allerhande gezinskwesties. Als gezinsbegeleider tracht ik tijdens het eerste gesprek aansluiting te vinden en af te stemmen op de hulpvraag van het kind en/of andere gezinsleden. Rust, veiligheid en structuur creëren zodat de onderlinge communicatie terug op gang komt, is hierbij een belangrijk aspect. Samen formuleren we doelen op korte en lange termijn om op die manier tot verandering en verbetering te komen. Afhankelijk van de noden kies ik de aangepaste methodiek, dit in overleg met alle belangrijke betrokkenen en collega's vanuit het team Kinderen Centraal.

Als Ouderschapsbemiddelaar ondersteun ik de ouders om het traject en de gezinszaken te regelen op een zorgzame manier Een goed ouderschapsplan groeit mee met het kind en is opgemaakt op maat van het gezin. Bij de onderhandelingen staat het kind centraal en nodig ik de ex-partners uit te communiceren als ouders. Ik stel me hierbij onpartijdig op en zorg ervoor dat dit op een respectvolle manier gebeurt zodat het onderling vertrouwen terug wordt opgebouwd. Als ouderschapsbemiddelaar stel ik de ouders vragen over de mogelijke eigen inbreng van het kind en soms nodig ik de kinderen uit deel te nemen aan het gesprek.

Wanneer kan men bemiddeling inzetten?

  • De ouders zijn nog samen maar hebben allebei een verschillend standpunt over de opvoeding van het kind.

  • De ouders zijn gescheiden en willen een goede regeling afspreken voor hun kinderen.

  • Eén van de ouders of allebei zijn een nieuw samengesteld gezin gestart en willen de communicatie met de plusouders verbeteren.

_KCtreinspoorHal.jpg
bottom of page